Гарячі питання під час курортного сезону

В ДПІ у Ленінському районі відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». Традиційно в період курортного сезону найбільш хвилюючим питанням у платників податків залишається порядок проведення готівкових розрахунків. Завідувач сектором Ігор Воробейчик роз’яснив платникам податків де які випадки при яких СПД має право не застосовувати реєстратори розрахункових операцій.
Так, наприклад, фізичні особи – підприємці, які сплачують єдиний податок, мають право проводити розрахунки без застосування реєстраторів розрахункових операцій, але мають право використовувати власні реєстратори розрахункових операцій без їх переведення у фіскальний режим роботи. При цьому платники єдиного податку мають право вести облік доходів та витрат у відповідних книгах.
Надходження, безпосередньо не пов’язані з реалізацією продукції (товарів, робіт, послуг) та іншого майна (включаючи основні засоби, нематеріальні активи, продукцію допоміжного та обслуговуючого виробництва), у тому числі погашення дебіторської заборгованості, заборгованості за позиками, безоплатно одержані кошти, відшкодування матеріальних збитків, внески до статутного капіталу, платежі за надане в лізинг (оренду) майно, роялті, дохід (проценти) від володіння корпоративними правами, повернення невикористаних підзвітних сум, інші надходження здійснюються без застосовування РРО, але з оформленням прибуткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою в установленому порядку.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ЛДПІ