Аналіз роботи сектору забезпечення доступу до публічної інформації та звернення громадян за січень – серпень 2012 року.

Важливим кроком на шляху розвитку України є впровадження Європейських стандартів відкритості і прозорості в роботі органів державної влади, зокрема, підписання Главою держави Закону України «Про доступ до публічної інформації».
На виконання цього Закону Президент України підписав Укази «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації» та «Першочергові заходи щодо забезпечення доступу до публічної інформації», які покликані забезпечить реалізацію конституційних прав громадян вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію.
Організація та координація роботи щодо надання публічної інформації в ДПІ у Ленінському районі м. Севастополя ДПС, в тому числі: попереднє опрацювання, аналіз, систематизація, консультації під час оформлення запитів, а також, контроль за виконанням структурними підрозділами ДПІ вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» покладена на сектор забезпечення доступу до публічної інформації та розгляду звернень громадян.
За період січень-серпень 2012 року до ДПІ у Ленінському районі м. Севастополя ДПС надійшло 6 письмових запитів на публічну інформацію, у т.ч. від юридичних осіб – 4; від фізичних осіб – 2.
Усі запити розглянуто та своєчасно (у 5-ти денний термін) надіслано відповіді запитувачам. Найбільш усього, запитувачі звертались за інформацією про себе.
Так, запитувалась інформація щодо:
— надання інформації про розмір доходів;
— видачі довідки про систему оподаткування та сплату податків;
— про проведення контрольно — перевірочних заходів.

Зав сектором забезпечення доступу до публічної
інформації та звернення громадян ЛДПІ Олена Макухіна