Ольга Медведєва: „Ми пропонуємо підприємцям різноманітні форми роз’яснювальної роботи з питань порядку легалізації заробітної плати найманих працівників”.

Сеанс телефонного зв’язку „гаряча лінія”, що відбувся в ДПІ Ленінського району Севастополя в минулий понеділок підтвердив, що питання порядку працевлаштування найманих працівників залишається актуальним.
Начальник управління оподаткування доходів фізичних осіб Ольга Медведева зазначила, що нині податківці створюють всі умови для «живого» спілкування з платниками податків, щоб вони отримували зрозумілу та чітку інформацію щодо послуг, які значно спрощують процедуру сплати податків.
На сьогодні для багатьох приватних підприємців, в тому числі й тих, які здійснюють виробництво, транспортування та реалізацію хліба і хлібобулочних виробів, актуальним є залучення найманих працівників. Згідно з вимогами Кодексу законів про працю України, при укладанні трудового договору з фізичною особою обов’язковим є додержання письмової його форми. При оформленні працівника на роботу підприємець повинен у тижневий строк з моменту фактичного допущення працівника до роботи зареєструвати укладений у письмовій формі трудовий договір у державній службі зайнятості за місцем свого проживання.
«Питання легалізації виплати заробітної плати та оформлення найманих працівників перебувають на постійному контролі у податківців», — наголосила начальник управління.
Під час сеансу телефонного зв’язку підприємці дізналися про напрямки перетворення податкового відомства з фіскального органу на сервісну службу, нові можливості отримання інформації, в тому числі про функціонування антикорупційного проекту «Пульс податкової».
Крім того Ольга Медведєва запросила підприємців прийняти участь у практикумі з питань легалізації заробітної плати що відбудеться в ЛДПІ 21 вересня.
Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ЛДПІ