В ДПІ Ленінського району пройде засідання „трикутного столу”

„Трикутний стіл” – це нова форма консультацій із громадськістю, яку податківці Ленінського району вирішили запропонувати платникам податків на наступному тижні. Ця технологія передбачає проведення обговорення з чітко визначених питань за участю трьох заінтересованих груп.
Цього разу темою засідання визначено «Адміністрування як шлях фінансової стабільності». Платникам єдиного податку фізичним та юридичним особам буде запропоновано для обговорення проект Закону України „Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів”. Проект підготовлено з метою комплексного вирішення проблем адміністрування податків, створення умов для більш ефективного виконання органами ДПС своїх функцій, та забезпечення збалансованості Державного бюджету.
Законопроект спрямований на подальше удосконалення спрощеної системи оподаткування. А саме, передбачається запровадження для платників спрощеної системи, які обрали другу групу, податковий період – календарний рік (замість календарного кварталу), що дозволить скоротити кількість податкової звітності, документообіг, покращить рівень адміністрування єдиного податку. Передбачено також скасування обмежень по критерію кількості найманих працівників для 5, 6 груп платників єдиного податку, що сприятиме створенню додаткових робочих місць. Також запропоноване зниження ставки єдиного податку для 5 та 6 груп з 7% і 10% до 5% і 7%, запровадження електронної форми заповнення заяви про перехід на спрощену систему оподаткування. Таким чином, законопроект спрямований на підтримку малого та середнього бізнесу.
Щодо питання касових апаратів: в законопроекті передбачене встановлення для платників податків, за винятком платників єдиного податку першої групи та другої групи, обов’язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій, у тому числі тих, що здійснюють продаж товарів за допомогою мережі Інтернет. Запровадження цієї норми сприятиме детінізації діяльності, підвищенню відповідальності перед покупцями товарів, якості обслуговування, захисту прав споживачів. Підкреслюємо, що РРО у своїй роботі будуть використовувати виключно платники, що працюють на 3-6 групі єдиного податку. Мікробізнеса, що працює на 1-2 й группі, наприклад, підприємців, що працюватимуть на ринках, норма не стосується.
Засідання „трикутного столу пройде за участі начальника ЛДПІ Борисова С.В. та заступника начальника Самозвон С.П. Представники громадськості отримають можливість не лише висловити свої зауваження та пропозиції щодо проекту нормативно-правового акту та ознайомитися з різними точками зору щодо нього, а й запропонувати своє бачення шляхів розв’язання різних проблем соціально-економічного розвитку країни.

ДПІ Ленінського району м. Севастополь